mo

10 jan. 2017

Stempelen

Hoi, leuk dat je er weer bent!
Vandaag laat ik je mijn stempelkunstwerkjes zien. De stempels heb ik ook zelf gemaakt. Leuk hè. Als jij dat ook wil moet je vooral verder lezen :)


Wat je nodig hebt: Een vel foam. Dat is een dun zacht soort rubber waarmee je knutselen kan. Ik heb mijn foam gekocht bij het Kruidvat maar ik denk dat je het ook wel bij de Hema, Wibra of Zeeman kan kopen. Natuurlijk heb je ook inkt nodig en een schaar en een potlood en een lijmstift en een doorzichtig blokje of dekseltje van je inkt. Oh ja en gewoon wit papier.


Om te beginnen maak je een tekening van wat je stempelen wil. Ik heb hier een ballon, een hartje en een vlaggetje getekend. Je moet extra hard op je potlood drukken zodat het potlood afgeeft. (Niet zo hard dat de punt breekt hoor ;)


Als je dat gedaan hebt leg je de tekening ondersteboven op je foam en wrijf je er met je nagel over zodat de tekening doordrukt op je foam.


De plaatjes knip je dan uit.


Daarna plak je een plaatje op een doorzichtig blokje en stempelen maar!


Ik stempelde hartjes en om er een slinger van te maken tekende ik er met rode stift een lijn bij.


Gaaf hè! Met de ballon, het vlaggetje en de bloem heb ik ook kaartjes gemaakt. 


Je kan er uitnodigingen van maken of iemand vertellen dat je hem of haar heel lief vindt :)

Het bovenste plaatje heb ik ook gestempeld. Als je op het plaatje hieronder klikt kan je een bestandje downloaden en printen om te gebruiken voor het maken van de stempels.


Ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt gehad. Veel plezier met stempelen!

Doeiii


5 opmerkingen:

 1. Heel leuk! En prachtige kaarten heb je gemaakt.
  Ik heb dit ook wel eens gedaan met kinderen, het is inderdaad een fantastische manier om stempels te maken, ik was 't al een beetje vergeten. Ik heb nog wel heel wat van dat foam liggen :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ga je voortaan hier je poppenblogjes maken? Dan zal ik misschien deze beter vermelden op poppendag of beide? Prachtige kaarten heeft ze gemaakt met haar zelfgemaakte stempeltjes, een hele creatieve dame met veel inspiratie!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leik idee en wat heb je mooie kaarten gemaakt, ik zie al een mooie voor zvalentijnsdag :)
  Groetjes en eenfijne week Roosjemijn.
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen