mo

7 mrt. 2017

Aankleedpoppetje

Kijk eens wat leuk! Een echt RoosjeMijn aankleedpoppetje. Die heeft PriePraat voor me gemaakt. Haar moeder maakte vroeger ook zulke aankleedpoppetjes voor haar. Misschien kent jouw moeder ze ook nog van vroeger.


Ik printte het bestand wat je hier kan downloaden en kleurde het poppetje en de kleertjes. 


Vroeger hadden de aankleedpoppetjes altijd uitstekende lipjes om de kleertjes aan het poppetje te hangen. Zelf knipte ik de lipjes weg en plakte op de kleertjes magneetplakband van de Hema. Door het magneet plakken de kleertjes aan het poppetje vast. 


Hé zo'n regenjas, pet en laarzen heb ik in het echt ook :)


En een korte broek voor de zomer. Ik ga nog veel meer kleertjes maken. Dat vindt mijn aankleedpoppetje vast heel leuk!

Groetjes van ons ;)

7 opmerkingen:

 1. Hallo Roosjemijn,wat super je look a like aankleedpopje en wat een fantastisch idee dat magneetplakband geen geklungel meer met de lipjes.Leuk gemaakt van Priepraat. Ga ze gelijk uitprinten, dank je voor het delen. Groetjes Hella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar werd ik vroeger zo ontzettende blij van, aankleedpoppen. Deze nodigen uit om echt creatief te zijn, dat is nog veel leuker. En dan een aankleedpop van jezelf, mooier kan niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Magneetband, nog nooit van gehoord! Ik steek er nog wat van op ook, hier :-) En ja, ik heb het vroeger ook gehad, papieren aankleedpopjes, mooie nostalgie.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Roosje, wat leuk!

  Zag dat Priepraat druk is met post. Mogen mijn poppendames jou een kaartje sturen? Dan hebben we wel jouw adres nodig. Je vindt mijn e-mailadres op mijn blog. Als je niet van post houdt, dan is het ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps, ik heb een blogost gemist waarin je juist schrijft over het versturen van post...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, zo'n poppetje had ik ook ooit toen ik klein was, maar de lipjes waren altijd snel stuk, je hebt het slim opgelost!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen