mo

8 okt. 2015

Een kijkdoos maken

Hoi, hier ben ik weer!

Het is herfst! Ik hou van de herfst! Als het regent misschien iets minder maar in de herfst is er zoveel te beleven buiten. De bladeren vallen van de bomen en daar kan je dan zo lekker doorheen stappen en de eikels en kastanjes vallen, waar je dan weer leuke dingen mee kan maken. En wat ook leuk is zijn de (bos)wandelingen op zoek naar paddenstoelen. Die vind ik zo gaaf!


Dat ga ik allemaal nog doen en hier laten zien maar vandaag heb ik een kijkdoos gemaakt en die wil ik  ook graag laten zien! 
 Natuurlijk laat ik gelijk zien hoe ik hem gemaakt heb want mijn blog is vooral een 'zelf maken'- blog. 

Als jij hem ook wil maken kan op de foto hieronder klikken en dan krijg je een bestand wat  je kan uitprinten...

Gebruik wel wat dikker papier of printkarton.


Je kan het bestand groot en klein uitprinten. Groot (een gewoon vel papier) is voor een schoenendoos waar een kijkdoos vaak mee gemaakt wordt en klein (5 bij 7 inch) is voor het kijkdoosje wat ik nu laat zien. (Vraag maar even aan je vader of moeder of ze je willen helpen)

Je ziet, ik zat er bovenop nadat ik op de printknop had gedrukt. Wat je hieronder ziet is A4 hoor. Ik dacht eerst om een slinger te maken en dan is groot weer beter. Dus vind je een kijkdoos te moeilijk dan is een slinger ook erg leuk :)Nadat ik het juiste formaat geprint had ben ik de plaatjes gaan kleuren.


Daarna knipte ik ze uit.Toen ik aan mijn moeder een doos vroeg kwam ze met deze lege bami doos. (Vanavond eten we bami jammie :) 


Ik maakte lijnen om aan te geven hoe groot ik de doos wilde knippen 
(10 cm hoog maar let op dat je de achterkant op 20 cm afknipt voor het deksel!)en knipte hem daarna op maat.Kiekeboe hihihi. In een kijkdoos hoort een kijkgat :)In het deksel knipte ik een soort raam om het licht in het doosje te laten. Toen beplakte ik het hele doosje met behang. (ander vrolijk papier kan natuurlijk ook maar dat moet je wel voorzichtig doen omdat het sneller scheurt.)


Toen kwam het leukste (nou ja, het bijna leukste) het inplakken van de plaatjes.Plak plak plak :)En bovenop plakte ik het uiltje En het allerleukste is natuurlijk om aan je opa en oma (vader,  moeder, broer, zus, tante enz) te vragen of ze in je kijkdoos willen kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten