mo

9 mei 2017

Mijn eigen tuintje

Hallo, leuk dat je er weer bent! Vandaag ga ik het hebben over mijn eigen tuintje. Gisteren was ik met Priepraat in de tuin plantjes aan het kijken. Het leek mij leuk ook een eigen tuintje te hebben dus vroeg ik of er niet een leuk plekje voor mij over was.


Priepraat ging gelijk op zoek en wees me een tafeltje aan. Onder het tafeltje was het een rommeltje en met een veger maakte ik dat eerst weer netjes.


Ook het tafeltje was vies maar met een emmer sop en een doekje was dat ook snel weer schoon. Daarna kreeg ik een paar bakken waar ik aarde in schepte.


Priepraat had nog potjes met zaden staan en daar mocht ik er een paar uitzoeken. Er stonden geen namen op de potjes en ik weet niet wat ik in de grond gestopt heb dus het wordt een verrassing wat er omhoog komt.


In de andere bak deed ik een paar handjes bijen en vlinder mix. Dat is leuk want er hangt ook al een bijenhotelletje en ik ga er nog meer insectenhuizen ophangen. 


Het ziet er nog wel een beetje kaal uit maar ik ga er goed voor zorgen en hoop volgende week dinsdag al wat sprietjes te zien en omdat het een los tafeltje is kan het altijd in de zon gezet worden als deze schijnt.


Nu kan ik ook meedoen met 'MijnMeituin'. Ik heb alleen nog wel een paar spulletjes nodig zoals een schoffeltje en een luie stoel :)

8 opmerkingen:

 1. Wow, wat leuk dat je ook meedoet met Mijnmeituin! Ik zet je in het lijstje met links :-)
  Je bent al goed bezig en wat spannend: zo'n verrassingstuintje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk idee De MijnMeiTuin!. Ja heel spannend. Elke dag water geven en hopen op zon.

   Verwijderen
 2. Wow RoosjeMijn wat leuk tuintje! FleurtjeMijn zou dat ook wel willen zei net tegen mij, maar ze heeft nog geen kleertjes voor in de tuin dus. En ik zelf heb ff geen tijd om haar te helpen want ben hard aan werk met mijn school verslag. Vandaag moet hij af zijn en dan kan ik d'r ff helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je schoolverslag afgekomen is! Ik zag op mijn plantenbakken Fleur staan. Moest gelijk aan haar denken. Maar ja in je blootje tuinieren daar is het nu nog iets te koud voor hè ;)

   Verwijderen
 3. Je kunt een hele leuke strandstoel van ijscostokjes maken. Heb ik ook voor de dames hier gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je ook mee gaat doen metMijnmeiteuin, gezellig en wat kun jij hard werken zeg;)
  In zo'n rap tempo al een tuin klaar :) Zo'n insecten hotel is leuk hè, ik heb er ook een.
  Zie je donderdag met MijnMeituin. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen