mo

30 mei 2017

Insectenhotel

Hoi allemaal, ik ben er weer. Vorige week heb ik hier niets geschreven. Toen heb ik PriePraat geholpen in de tuin van haar ouders. Ik had toen mijn nieuwe tuinpak aan Maar daar was het vandaag te warm voor. Wat is het warm hè?! Toch ben ik lekker buiten bezig geweest. Gelukkig is er een mooie schaduwplek naast het huis.


Ik had namelijk grootse plannen. Nu ik een eigen tuin heb wil ik ook goed voor de insecten zorgen. Daarom heb ik insectenhotels gemaakt. Insecten kunnen hierin schuilen. Nieuwsgierig hoe ik het gedaan heb? Kijk dan maar mee... 


PriePraat had nog een vogelhuisje in de vorm van een vlinder. Dat mocht ik gebruiken. Eerst heb ik de voorkant ervan af gehaald met een schroevendraaier.


Pas geleden vond ik dennenappels. Die heb ik toen opgeraapt en mee naar huis genomen. Ik wilde er iets mee gaan doen voor de insecten en de vogels. Ik stopte er 3 in het huisje.


Er stond ook nog een kaardebol in de tuin. Dat leek me ook een hele goede plant omdat in de uitgebloeide bloemen allemaal holletjes zitten. Ook de zaaddoos van de papaver vond ik een leuke om erin te stoppen.


Daarna waren de houtstammetjes aan de beurt. Als dank voor mijn harde werken in de tuin van de ouders van PriePraat mocht ik mooie stammetjes uitzoeken. Daar moesten nu gaten in geboord worden.


Hihi daar was PriePraat het niet mee eens. "Kom maar gauw hier met die boormachine". Zei ze "Dan boor ik de gaten wel". Ik vond het een goed idee om grotere en kleinere gaten te boren voor verschillende beestjes.


Toen we klaar waren zocht ik een mooi plekje uit op de schutting. Een zonnige plek met de opening naar het zuiden schijnen ze het fijnste te vinden.


Ik heb ze opgehangen boven mijn eigen tuintje. Dan kunnen de insecten daar slapen en eten.


Tof hè?! Het hotel is geopend. Laat de gasten nu maar komen :)

5 opmerkingen:

 1. Je eigen hotel, dat is cool. Ik hoop dat het een komen en gaan van gasten wordt en dat je daar regelmatig verslag van kunt doen. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is knap hoor Roosjemijn je eigen insectenhotel maken :) Je krijgt vast veel gasten in je mooie hotel :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, waar gaat die boormachine met dat RoosjeMijn naar toe? Dat snap ik wel dat PriePraat dat niet zo'n goed idee vond :-)
  Geweldig leuk, dat heb je mooi gemaakt, dit insectenhotel!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O RoosjeMijn wat heb jij prachtige insecten hotels gemaakt. Daar zullen alle insecten je heel dankbaar voor zijn. FleurtjeMijn is ook bezig geweest in de grote tuin. Ze was helemaal blij met haar nieuwe kleertjes en kaplaarzen. Binnenkort laat ze zien wat ze allemaal gedaan heeft.
  Groetjes Noenoe & FleurtjeMijn

  BeantwoordenVerwijderen