mo

27 jun. 2017

Letterbordkalender

Hoi hoi, daar ben ik weer! 
Na weken in de tuin leek het me wel leuk weer eens iets voor of met jullie te knutselen. PriePraat heeft zo'n leuk letterbord en dat wilde ik ook wel hebben dus ging ik denken hoe ik dat maken kon.
Toen vond ik bij de Wibra voor 50 eurocent leuke plakletters en een ijzeren kalender. Verder gebruikte ik magneetplakband en wat rode foam, een schaar, een kleine schroevendraaier en iets om rondjes mee te tekenen


Daarmee ging ik aan de slag. Eerst verwijderde ik het clipje. Dat zat een beetje in de weg.


 Daarna knipte ik het magneetband in 3 strookjes.


Dat legde ik met de plakkant naar boven en daar plakte ik de lettertjes op.


Oef, dat waren een heleboel lettertjes om te plakken maar ja, je moet ook genoeg letters hebben om woorden te kunnen maken.


De lettertjes knipte ik netjes van elkaar af zodat er geen magneet meer zichtbaar was.


En toen konden de letters geplaatst worden. Kijk, RoosjeMijn, zo heet ik. En ik hou van tuinieren, knutselen en bloggen :)


Eigenlijk is hij al af maar ik vond dat de magneetjes waarmee je de datum aangeeft ook wel vrolijker konden. Daarom knipte ik uit foam mooie rondjes.


PriePraat gaf me daarvoor een leuk ding waarmee je de hoeveelheid spaghetti per persoon kan bepalen. Grappig en handig!


Daar plakte ik ook magneet achter en toen plakte ik ze op de letterkalender. Oeps, eigenlijk had ik de datum op 27 juni moeten zetten hihi. Ik heb hem dus gisteren al gemaakt.


Klaar!! Tof is ie hè? en helemaal niet moeilijk om te maken. Nu heb ik mijn eigen letterbord.


Net hoorde ik PriePraat over mijn mooie kalender. Die wil zij ook wel. Weet je wat, dan hang ik hem gewoon bij onze werkplek. Dan hebben we er samen plezier van :)

ps. Als je nog meer letters wilt kan je ze natuurlijk ook kopiëren op stevig papier en dat op magneetplakband plakken. 

Doeiiiii

7 opmerkingen:

 1. Hallo Roosjemijn wat zie je er weer lief uit vandaag. En wat een leuk idee om een kalender en letterbord in een te maken wel een hoop werk maar het resultaat mag gezien worden. Groetjes Hella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit weer leuk bedacht! Super gewoon! Ik wil 't ook :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kalender is het zo geworden. En heel prettig geprijsd zo te lezen. Goedkoper dan die vintage dingen waar Priepraat over blogde. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow RoosjeMijn wat een super leuk letterbord heb jij gemaakt. FleurtjeMijn zat mer mij mee te lezen en zei dat ze die ook wel wilde maken. Ze vroeg of er ook een wibra was. Niet hier maar wel in een ander dorp waar ik wel eens boodschappen ga doen.
  FleurtjeMijn vroeg ook nog wanneer we nou naar de brievenbus gingen, ze heeft een kadootje voor je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tip, ziet er mooi & handig uit!

  BeantwoordenVerwijderen